Over de leiding

Het kamp wordt inmiddels al 43 jaar georganiseerd door een enthousiaste groep vrijwilligers, verbonden aan de Bethelkerk in Zwijndrecht. Over het algemeen bestaat de leiding uit 12 mensen, maar de samenstelling is natuurlijk wel wat gewisseld in de afgelopen 43 jaar. De kampervaring is er echter niet minder op, opgeteld is er ruim 100 jaar kampervaring aanwezig in de groep!

Binnen de kampleiding zijn er een aantal bijzondere rollen:

  • Hoofdleiding: het aanspreekpunt voor de ouders en de eindverantwoordelijke voor het kamp.
  • Kok: degene die de gehele week het eten voor zowel de kinderen als de leiding verzorgt.
  • EHBO: de kampdokter! Voor alle pijntjes, kwaaltjes, maar ook voor een tijdige toediening van noodzakelijke medicijnen.
  • Vertrouwenspersoon: degene die voor alle kinderen het meldpunt is als er iets gebeurt wat er niet zo leuk is (helaas gebeurt dat soms wel eens).

De leiding van dit jaar bestaat uit onderstaande personen. Ze stellen zich graag even aan jullie voor!

Elsbeth Rabenort

Vanaf het allereerste kamp ben ik al van de partij. Al was ik dat eerste jaar nog te jong om met alles mee te mogen doen. Ik was maar wat blij toen ik eindelijk oud genoeg was om als kind mee te mogen om vervolgens daarna gelijk door te stromen als hulpleiding in de keuken. Je leest het al, ik kan niet zonder het kamp. Mijn ouders leidden het allereerste kamp en later ging mijn man Marcel ook mee als leiding. Nu is het de beurt aan mijn eigen drie kinderen om mee te gaan op kamp. En wat vind ik het leuk om iedereen te zien genieten van het buiten zijn, de spelen en vooral het keten. Zelf kan ik me op kamp heerlijk uitleven op het maken en bedenken van de spelen, ik knutsel thuis wat af. Gelukkig werk ik parttime als management assistent bij een zaken reisorganisatie, zodat ik daar genoeg tijd voor heb in de maanden vooraf gaand aan het kamp.
Verder ben ik een fanatieke volleyballer, dus heb je zin om over te spelen, dan kun je me altijd vragen. Maar pas op, ik ben bloedfanatiek. Om te ontspannen lees ik graag (voor) of  kleur ik de mooiste kleurplaten vol.
Wil je even wat kwijt, dan mag dat altijd bij mij, ze noemen me al jaren de “mama van het kamp”. Of je nu iets dwars zit, je iets leuks hebt mee gemaakt of zelfs ….. een leuke mop! Kom maar op!

Joost Jongeneel

Ik ben Joost en sinds mijn 12de betrokken bij het jeugdwerk. In die tijd ging we met een club vrienden naar Switch, het krioelhok, het kippenhok en later Discovery. Een gezellige avond met spelletjes, ranja en chips in de catacombe van de Koningskerk.
Later ben ik zelf leiding geworden van diverse clubs maar sinds ik een gezin heb beperk ik me tot het IJW Kamp.
Tijdens het IJW kamp zorg ik voor het in en uitladen van alle kampspullen en regel ik de muziek. Ook ben ik te vinden bij het kampvuur en fietstocht! Groeten en tot kamp!

Jeroen Verhoef

Hallo! Mijn naam is Jeroen en ik ben al sinds kamp 2004 lid van de kampstaf! Ieder jaar is het weer een feest om het kamp mee te mogen organiseren. Vanaf kamp 2016 ben ik de hoofdleiding en ook de kok geworden. Het allerleukste aan kamp is en blijft toch wel het corvee. Met name het pleeduiken vind ik erg leuk (om te beoordelen natuurlijk)! Tot op kamp!

Diederik Imfeld

Hoi! Ik ben Diederik en ik woon in Amsterdam. Maar sinds 2009 ga ik mee op kamp en dat is een hoogtepunt in mijn jaar. Ik vind het op kamp het allerleukste om fanatiek een spel te doen. En met fanatiek bedoel ik natuurlijk eerlijk. Er mag nooooooit gesjoemeld worden. En IJW-Kamp bestaat alleen als er gezongen wordt tot de kelen schor zijn. En als iedereen dan slaapt (nou ja…) schrijf ik de verhalen voor het thuisfront, zodat het daar ook rustig blijft.

Annebel van Riemsdijk

Hoi! Mijn naam is Annebel en inmiddels ga ik al een aantal jaar mee op het IJW-kamp. Nadat ik zelf als kind ook ben geweest, geniet ik nu elk jaar weer van de korte nachten, de spellen en de gezelligheid.
Buiten het kamp om leer ik om juf te worden en daarnaast studeer ik Onderwijswetenschappen, genoeg ervaring met kinderen dus. Mijn hobby’s zijn lezen, tekenen, koken en bakken.
Hopelijk tot snel op kamp, in de kerk of tijdens de kindernevendienst!

Roland van Twist

Hey! Mijn naam is Roland en ik ga alweer sinds 2012 mee als kampleiding. Naast mijn baan ben ik betrokken bij het jeugdwerk van de Bethelkerk en als ik tijd over heb, mag ik graag parachutespringen of lezen over geschiedenis. Daar praat ik ook graag en vaak over. De leukste onderdelen van kamp vind ik vlaggenroof (zolang ik zelf maar mag meedoen!), de vossenjacht en natúúúúrlijk het schoonmaken van het grasveld op zaterdagochtend. Voor elk jaar geldt: ik kan niet wachten totdat we weer allemaal inchecken!

Jantine van Twist

Hoi, ik ben Jantine. Als kind ging ik al mee op kamp en sinds 2013 ook als leiding (maar stiekem nog wel een beetje kinderlijk). Het allerleukste aan kamp vind ik de (natuurlijk helemaal eerlijk gespeelde) bosspelen zoals Levend Stratego en vooral de gezelligheid en gekkigheid met elkaar! In het dagelijks leven werk ik bij de rechtbank en in mijn vrije tijd lees ik graag. Maar ik kan niet wachten tot we weer een week met elkaar op stap gaan. Tot dan!

Tijmen Baars

Hallo allemaal, mijn naam is Tijmen en ik ben een student op het MBO, ik volg de opleiding Internationale Handel. Mijn allergrootste passie is voetballen, dit doe ik bij Pelikaan. Het leukste onderdeel van kamp vind ik de mooie fietstochten, een fietsreis dwars door de omgeving. Dit gaat natuurlijk gepaard met altijd schitterend weer.

Maarten Slobbe

Hoi, ik ben Maarten. Zelf ben ik als kind al heel wat jaartjes mee geweest op kamp en nu dus ook al leiding. Het grootste deel van mijn week zit ik in de schoolbanken en als ik vrij ben vind je mij vaak op ’t hockeyveld, of met een gitaar in m’n handen.

Mees Rabenort

Ik ben Mees. Ik ben de derde generatie kampleiding van mijn familie en ik ben als kind ook veel mee geweest. Ik zit op het VWO en ik ben een fanatiek volleyballer!