Lieve achterblijvers,

De een-na-laatste dag alweer. Wat gaat het toch snel. De kinderen hebben echt geen hoofdpijntjes of andere kwaaltjes en bij de leiding hangen de wallen ook zeker niet op de knieën. Alleen als dan het zonnetje doorbreekt en er even een klein rustmomentje is, zien wij toch enkele knikkebollende hoofdjes.
Maar we zijn vrolijk aan de dag begonnen! We vertrokken op de fiets naar Haamstede, natuurlijk met de kleinsten voorop die de belangrijke taak hadden mij de goede weg te wijzen, want oriëntatie is nog steeds niet mijn sterkste kant. Maar we kwamen aan, en wel in het bos bij Haamstede. Even een spelletje Levend Stratego spelen en hop weer door richting de Pannenkoekenmolen. Daar zaten we gezellig in de tuin achter de molen om onze pannenkoek op te eten. DSC09871

Toen was het toch echt tijd voor De Grote Swank Foto Speurtocht. En die was helemaal niet moeilijk, vonden de dames zelf. Op een gegeven moment kwamen de ‘vossen’ tevoorschijn. Triton schreed door de straten, visvrouw Truus was haar viskraam kwijt en Loodgieter Janus was erg druk met het repareren van wc-potten. Toen alle vossen gevonden waren en de puzzel was ingevuld konden eindelijk de broodnodige inkopen worden gedaan, want snoep is wel een eerste levensbehoefte.
Wat hebben we heerlijk gegeten vanavond! Van de bami, nasi, eieren, atjar en kroepoek werd goed gegeten en een banaantje na maakte de maaltijd compleet. Wist u al dat Elsbeth weer prachtige placemats heeft gemaakt met puzzels, raadsels en kleurplaatjes. Hierdoor zijn de kinderen tijdens het uitdelen van de maaltijd erg rustig, want druk bezig!
DSC02309

Na het avondcorvee en het snoepwinkeltje, die zure matten zijn toch echt het lekkerst, was het tijd voor Expeditie Robinson. De groepen streden tegen de tijd en tegen de andere teams. Moeilijkheid hierbij was dat tussen de verschillende posten bereikt moesten worden met een drijflichaam met een kind er op. Met drijflichaam bedoelt Roland een boot of opblaaskussen. Ik vind het maar een duistere term. Maar zo’n boot met het lichtste kind er in is toch heel zwaar. En dan rennen maar!
Gisteravond ben ik dus helemaal vergeten te vermelden dat de mannen een groot kampvuur hadden gemaakt. De kinderen hebben onder leiding van Joost liedjes gezongen over Baby Joe en De Berenjacht. Renesse wordt helemaal niet gedomineerd door wilde pubers en adolescenten, maar door luid zingende kinderen!
Vanavond was de laatste normale avondshow. We kwamen te weten dat Robin Zeester van de Dag werd, vanwege al haar valpartijen. En de flessen met Parels werden goed gevuld.
We maken ons op voor de laatste dag op kamp in Renesse. Gaat de kist geopend worden? En wat zit er dan in? Zijn er weer flitsende dansacts op de Bonte Avond en heeft Amy voor ijs gezorgd? We gaan het morgen allemaal zien!
Hieronder nog even het filmpje van Visvrouw Truus uit Scharendieke. Zij gaf de corveegroep van de dag een rebus. Met de goede oplossing zorgden de kinderen weer voor een geopend slot.
Tot Morgen! (Voor de nachtbrakers; het verslag zal pas laat worden gepost, vanwege alle dansmoves die gemaakt moeten worden).

 

2 REACTIES

  1. Ongelooflijk hoe snel die week voorbij is gegaan. Petje af voor iedereen die aan dit kamp en de voorbereidingen meewerkt. Het was voor ons als “thuisblijvers” een groot plezier om de verslagen te lezen en de filmpjes en foto’s te bekijken. Echt fantastisch, moet gezegd worden. Top!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here