En waar gaat de reis naar toe? Zwijndrecht alstublieft

1
241

Het 43ste kamp is eindelijk begonnen!! Na maanden van wikken, wegen en knopen doorhakken is IJW-Kamp 2020 een bijzondere editie geworden, want we blijven in Zwijndrecht.

Dus vanmiddag hoefde Jan niet met de vrachtwagen voor te rijden, was het niet nodig om afscheid te nemen van het thuisfront en vannacht slapen we gewoon in ons eigen bed. Maar de kampstaf heeft er de afgelopen tijd alles aan gedaan om toch een leuke week te organiseren voor meer dan 40 kinderen die zich hebben aangemeld.

Om 14.00 uur was het terrein van de Bethelkerk vrolijk versierd en maakten we kennis met de gekke omroeper Bennie Bijna. Hij wilde Ron Borsthaar en Britt Stekker (heb je ze op de eerdere filmpjes al gezien??) aankondigen, maar zij vonden het toch een beetje spannend, waardoor het allemaal wat langer duurde. Ron en Britt nemen ons deze week mee in de voorbereidingen op de Olympische Spelen van 2021. We horen u denken: De Olympische Spelen van 2021, maar dat is toch heel vreemd? Ja, dat klopt, maar we wilden niet al het goedbedoelde werk van de kampstaf overboord gooien. En vergeet niet dat Olympische sporters altijd moeten blijven trainen.

Ron en Britt vonden het een goed idee dat alle kinderen elkaar ook leren kennen, dus we deden een aantal spelletjes om de namen te leren (vooral voor Joost, ehhh Ron, geen overbodige luxe). Daarna beschreven we ons paspoort en versierden we de tasjes die we morgen goed kunnen gebruiken tijdens de fietsspeurtocht.

Want u dacht als ouder dat u een rustige kampweek zou hebben he, maar niets is minder waar. Morgen wordt er gefietst met het hele gezin! Er zijn 20 posten waar vragen moeten worden beantwoord, spellen gespeeld en raadsels opgelost. En we beloven u dat het niet gaat regenen. Echt.

Vanmiddag was de sfeer al om naar huis te schrijven (kort ritje voor de postbode), dus het wordt een geweldige week. Blijf de website volgen voor verhalen van de dag en de filmpjes van Ron en Britt!

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here