Lief Thuisfront,

Wij zijn er hoor! U dacht natuurlijk, zijn ze er al? Maar ja dus, wij zijn er al.  Hier is het dus ook donker en de kinderen liggen in hun hutjes. Oh nee, we zouden het bungalows noemen, en er wordt ook nog een beetje overgelopen, maar dit weten wij officieel niet.
Vanmiddag waren de ouders en kinderen rond half vier welkom in Renesse en het werd al snel een gezellige boel. Er moest natuurlijk even worden uitgezocht in welke hut er geslapen werd, was het de woonboot, de speedboot of toch het cruiseschip? Toen de hutten waren ingedeeld, konden de bedden worden opgemaakt. En dat ziet er toch goed uit! Maar zou dat het werk zijn geweest van de kampgangers of van de bezorgde moeders die ook graag willen dat elke dag schone sokken worden aangetrokken?

Kamphuis
Na de kop koffie voor de ouders en de limonade voor onze stoere kampgangers hebben we in het echt kennisgemaakt met Koning Triton op het strand. Hij vertelde ons het een en ander over zijn leven, zo eet hij graag ongebakken kibbeling, en hij wist ongeveer waar Sil zat. Nou, we hebben flink gezocht. Of zou dat komen doordat Amy nog niet helemaal klaar was voor zijn rol toen we terugkwamen bij het kamphuis? Onderweg kwamen we trouwens ook allerlei rare types tegen, zoals Truus de Visvrouw (die kan schreeuwen joh, onze Daniëlle is er niks bij).
Bij Sil kregen we eindelijk de oude kist te zien waar 7 sloten op bleken te zitten. Die moeten we dus deze week open zien te krijgen. He, wat een gedoe, ik dacht dat we een hele week niks hoefden te doen.
Nou, en toen was het tijd voor het eten. En dat was een heuse American Party. Alle ouders hebben enorm hun best gedaan op heerlijke gerechten. Er werd goed van gegeten, en reken maar dat we de rest ook op krijgen.
Nadat de ouders eindelijk weg waren, konden we beginnen met het verdelen van de corveegroepen. De kinderen zochten puzzelstukjes, moesten een rebus oplossen en konden uiteindelijk op zoek naar hun groepsleiding.
IMG_0539
De corveeploegen zijn ingedeeld, de kampregels zijn uitgelegd, Jeroen heeft voor het eerst in zijn kampcarrière uitgelegd welk doekje gebruikt moet worden voor bijvoorbeeld de wc’s (niet blauw dus, die is voor de douches), dus wij kunnen de week goed beginnen.
De kampleiding (die trouwens dit jaar is uitgebreid met Anne en Fleur Swank en voor een paar dagen ook met Tijmen Baars) heeft er zin in, de kampkinderen zijn compleet losgeslagen, het wordt een mooie week!
Tot morgen,
Alle kinderen en leiding van het IJW-Kamp 2016

2 REACTIES

  1. Jammer dat we niet meer foto’s kunnen kijken! Het lukt nog steeds niet een account aan te maken…. grrrr. Hopen dat jullie veel lol hebben en er veel lachende gezichten zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here