IJW, space je mee?

6
911

Het is woensdag 18 juli en dat is de verjaardag van Jeroen! Dus er werd om 00.00 uur in de nacht flink gezongen en vanmorgen na het ontbijt deden we dat bij een tompouce dunnetjes over. Een gezellige manier om deze dag te beginnen. Maar natuurlijk moest er ook gewerkt worden. Het corvee is weer streng beoordeeld en alle foutjes worden natuurlijk in de gaten gehouden.
Iets later dan gepland, vanwege de warmte, fietsten we naar Gemert om daar een fotospeurtocht te doen. En het is altijd een prachtig gezicht om die grote groep kinderen en begeleiders met kleurige hesjes door het land te zien fietsen (we kijken veel achterom). De speurtocht was misschien een beetje lastig, maar dit had vooral te maken met andere kampgroepen die net als wij de Bruna en de feestwinkel in moesten om vragen te kunnen beantwoorden. De plaatselijke middenstand had hier niet zo veel zin meer in. Na de fotospeurtocht verschenen er ineens allerlei astronauten in het straatbeeld die naar verschillende planeten moesten vliegen. Als de kinderen er achter kwamen waar de astronauten naar toe vlogen, kregen ze punten en een stempel en een paraaf. Of zo iets. Voor de kampleiding is een simpel spel vaak veel te moeilijk. Dit leidt tot discussies over en weer, maar uiteindelijk heeft de jury toch altijd gelijk. En in prachtig weer fietsten we terug naar het kamphuis waar de wentelteefjes voor ons klaarstonden, evenals Daniëlle en Boaz om Jeroens verjaardag mee te vieren.
Van Joost, die zich doorgaans niet veel bemoeit met de inhoud van deze schrijfsels, moest ik vermelden dat hij hoogst verbaasd was dat sommige kinderen niet weten wat wentelteefjes zijn.. Want, dat is toch handig (oud brood) en superlekker (lijkt op pannenkoeken). U kijkt maar even wat u er mee doet. Telefoonnummer kan ik hier niet noteren, vanwege de vernieuwde wetgeving.
We hebben daarentegen wel foto’s op de site gezet van een aantal momenten op kamp, maar het blijft een beetje bij reportages van ver weg en portretten van de leiding… Maar dan weet u toch een beetje wat we doen.
In de middag hebben we een Twin-battle gedaan, waarbij we allerlei spelletjes deden om punten te verdienen voor het grote watergevecht met de leiding. Met hand en tand beschermden we ons bad, maar natuurlijk wonnen de kinderen met overgrote meerderheid.
Na de spinazie met gehaktbal leerden we natuurkundige proefjes die in de ruimte zijn uitgevonden kennen. Zo poften we popcorn in blikjes en lieten we maizena tot leven komen. Morgen gaan we lekker naar een meertje, dus we gaan vroeg naar bed.
Bedankt voor alle leuke reacties!

6 REACTIES

  1. Wat is het weer een genot om jullie te volgen via deze blog…. En top die extra foto’s..geniet nog van de laatste dagen en van het mooie weer.

  2. Jeroen, (nog) gefeliciteerd met je verjaardag!
    Weer een leuk verslag van de dag! Wat hebben jullie weer veel gedaan!

  3. Wat een leuke verslagen weer, klinkt als een topweek! Beetje jammer van het weer 😉
    Veel plezier met zwemmen vandaag en de laatste dagen!

  4. Fijn om te horen dat er goed gerecycled wordt met brood en zo. “Zuinigheid met vlijt” zoals oma altijd zei. En nog lekker ook. Zo te horen worden de kids behoorlijk bezig gehouden met allerlei leuke dingen. Het blijft altijd bijzonder om te horen en te zien hoe de creativiteit van de leiding weer uiting krijgt. Petje af.

  5. Ik lach de hele tijd als mama mij het verslag ’s ochtends voorleest. Wat lijkt me dat een leuk kamp, hopelijk mag ik later ook mee en is oom Diederik dan nog steeds bij de kampstaf. Maarja tegen die tijd zal het zijn jubileum van 20 jaar zijn.. Veel plezier nog allemaal en tot gauw!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here