IJW, zwem en race je mee?

5
851

Waar andere mensen op donderdag uitkijken naar de rust van het weekend, hebben wij vandaag gewoon weer een heerlijke dag gehad in Gemert. En ja, het is de bedoeling dat u daar jaloers op bent. Want wist u dat wij op kamp eigenlijk heel veel zingen? Het kamplied natuurlijk, het lied voor het zonnetje van de dag, maar ook als iemand tijdens het eten iets laat vallen zingen wij diegene toe. En potjes met vet worden op de tafel gezet en we zijn er bijna, we zijn er bijna hebben we ook veel gezongen (al was het maar om halverwege de fietsrit de kleine fietsers te stimuleren er de vaart in te houden).
Maar wat hebben we vandaag heerlijk gezwommen in een klein meer in de buurt. Prachtig weer, goed gezelschap en veel opblaaskrokodillen maakten de fietstocht wel goed. Boterhammen uit het vuistje blijven toch het lekkerst he. En wat is er gespetterd en met ballen overgegooid in het water. En dit alles onder de bezielende leiding van Roland die gelukkig een aantal dagen vrij kon krijgen. En hij kan er met volle kracht tegenaan deze laatste dagen, en dat is bij Roland heeeeeeel veel positieve energie.
Toen we uitgezwommen waren, pakten we alles weer in en fietsten we op volle kracht (oke, dat is een tikkeltje te positief) terug naar het kamphuis. Lekker douchen en daarna aan de tomatensoep en broodjes hamburger, met Marja die gezellig mee at.
De kampgangers zijn zo fanatiek dat we vanavond gewoon nog een quiz hebben gedaan over de ruimte en om de avond af te sluiten met een aantal spelletjes op het veld. En Zonnetje van de Dag werd Just, omdat hij de hele week zo enthousiast zijn teamyell heeft gezongen!
Kijk, we worden een beetje moe. En voor de titels van deze verslagen probeer ik een beetje creatief te zijn. IJW, lees je mee? IJW, space je mee?… Maar op dit moment is de kampstaf verzeild geraakt in een discussie over de volgende titel. Hier wat opties: IJW, watervrees je mee? IJW, hoofdpijndossier je mee? IJW, Chinees je mee? En ga zo maar verder. U merkt waarschijnlijk ook wel dat dit niet veel gaat opleveren. Dus mocht u nog mooie titels voor de vrijdagavond en zaterdag hebben, reageer gerust!
Morgen al weer de laatste dag…. en…… Bonte Avond!

5 REACTIES

 1. Heerlijk om met dit weer naar een meertje te gaan om te zwemmen! Alle kinderen zullen heerlijk gezwommen hebben!
  Fijn dat Roland er weer bij is, zodat hij met frisse energie de rest van de leiding “over de eindstreep” kan trekken!

  Mijn suggestie voor een titel voor het stukje van vandaag: “IJW, Feest je mee?”

 2. Wat een lekker droge humor weer. Ik lees je verhalen met een grote glimlach. Nog even en dit kamp zit er weer op. Jammer hoor. Regina’s titel was ook mijn ingeving. Dat is dus al twee voor nul tegen…. En wat betreft de zaterdag misschien “inpak en weg wees je mee?” Bedankt voor de vraag trouwens. Nu loop ik de hele dag na te denken over een betere optie🤔

 3. Een beetje verkoeling was waarschijnlijk wel even nodig. En bovendien bij de kinderen altijd welkom. EN natuurlijk bij de leiding. Maar goed, de laatste loodjes. En met versterking is onderweg. Ik hoop vanmiddag nog even een vleugje kamp op te snuiven. En natuurlijk te helpen waar nodig.
  En ik stem ook voor de suggestie van Regina: IJW FEEST JE MEE.

 4. Heerlijk dat meertje gisteren! En terwijl ik dit schrijf verwacht ik gespannen kids in slaapkamers om nog even te oefenen voor de bonte avond. Er zullen heel wat aliens rondlopen in en rond het kamphuis vanavond! Voor morgen zou een titel kunnen zijn: IJW, pak je mee?! Succes en plezier met de laatste loodjes!!

 5. Aaahhhh, Amy eet ook mee!!!!
  Maar vast geen tomatensoep en een ruim aangekleed broodje hamburger, want dat was gisteren!
  De gok voor vandaag is aardappelstaafjes, hierbij een heerlijke snack en een zachtgele ei-oliesaus…
  En toe?? Een ijskoude verrassing 😉
  Titel voor vandaag, idee van Regina: IJW, FEEST JE MEE of
  IJW , GENIET JE MEE
  En voor morgen: IJW, VOLGEND JAAR WIL IK WEER MEE

  Wens jullie een mooie, bonte feestavond

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here