Inpakken en Opbreken

3
1961

Huh? Hoe kan dit? De karren waren net gevuld en de koffers gepakt om op kamp te gaan en nu ineens zitten we weer thuis… De kampweek is voorbijgevlogen!
Waarschijnlijk hebben de kinderen uitgebreid verteld over de afgelopen week (of was het niet meer dan ‘Ja, was leuk’, ‘Weet ik niet meer’ en ‘nee, we hebben niet veel bijzonders gedaan’?), maar hier dan toch nog even een laatste verslag.

Na de lintjesregen van vrijdagmiddag en de friet en het ijs was het tijd voor de Bonte Avond. De hits van 2017 kwamen voorbij, zoals Hart Beat (beat beat, sneller dan een hart beat…) en Afscheid van Glennis Grace, maar ook het beroemde Vliegerlied ontbrak niet. Voor de jongste kampkinderen was de Bonte Avond een bijzondere gebeurtenis, want wat gebeurde er toch allemaal? Er werd gezongen, gedanst en er werden moppen verteld. De laatstejaars zong ons allemaal toe en Just speelde stoer op de gitaar. Naast de acts van de kinderen waren er ook plichtplegingen. Zo werd Fleur van den Berg verkozen tot Oen van de Week, vanwege haar enthousiasme waarin ze de groep meetrok. En de Hippies kregen de titel Corveeploeg van de Week, omdat deze kinderen zo goed hadden geboend, gespeeld EN gezongen!

Naast het kampgedicht, waarin alle kinderen een persoonlijke boodschap kregen, kregen Jantine en Amy ook een moment van aandacht. Jantine viert haar eerste jubileum en gaat dus al 5 jaar mee op kamp. Daar zijn we trots op en blij mee! Traditioneel cadeau bij dit jubileum is een afwasborstel en set doekjes, om thuis eens goed te oefenen.
En natuurlijk werd er aandacht besteed aan het jubileum van Amy en aan zijn afscheid. Naast een lied kreeg hij van de kampstaf een mand met allerlei cadeaus die hem zullen herinneren aan het IJW-Kamp, zodat hij nog tijden kan nagenieten!
Amy had zelf ook een verrassing in petto, en wel voor Jeroen. Hij mocht de zes ontberingen van hoofdkampleider ondergaan. Staan alle neuzen wel dezelfde kant op? En hoe werkt dat met al die verschillende petten op? Jeroen heeft de test goed doorstaan.

Nadat alle acts waren gedaan kon de disco losbarsten. Alle kinderen dansten en de meesten durfden dit ook op het podium te doen, hoewel de La Bamba voor sommigen toch iets te spannend was. En hoewel het feest officieel was afgelopen gingen de kinderen buiten nog even vrolijk verder. Ach, het was de laatste avond en op eerdere avonden lagen ze allemaal zo snel in bed (ahum), dus dit werd door de vingers gezien.

Zaterdagochtend stonden we vroeg op en werden de tassen ingepakt. Was die sok nou van jou of van mij? En waar is het tasje van mijn slaapzak eigenlijk gebleven? Toen alles bij elkaar was gezocht konden we met militaire precisie de velden af om alle papiertjes op te rapen. En oh nee, bijna de groepsfoto vergeten! Gauw nog even de petten tevoorschijn gehaald, zodat we vereeuwigd konden worden. En toen kwam de vrachtwagen aangereden en arriveerden de ouders. Er werd geknuffeld tot en met en we namen afscheid van nieuw gemaakte vrienden.

Het feest is weer voorbij. Met elkaar hebben we een bijzondere editie van het IJW-Kamp meegemaakt. We fietsten doorweekt van en naar het zwembad, aten krentenbollen met geheime boodschappen erin, zongen onze corveeploegyell waar het kon en maakten lol met elkaar. De kinderen beginnen aan hun schoolvakantie en de leiding rust uit van een intensieve week.
We bedanken graag alle sponsoren die de tussendoortjes en het uitstapje naar het zwembad mogelijk maakten. De filmpjes die onderdeel waren van de rode draad van ons kamp zijn prachtig geworden en daarom bedanken we Bart Mijnster voor het verhaal, Wilma Verhoef en alle andere spelers voor hun inzet en in het bijzonder Anne Imfeld voor het filmen en bewerken van deze filmpjes.
IJWeetjenogwel kon niet bestaan zonder al deze vrijwilligers, maar de basis blijft altijd de groep kinderen waarmee we op kamp gaan. Bedankt voor de leuke week en voor de mooie momenten die we in de komende veertig jaar niet zullen vergeten!
Fijne zomer allemaal en houd de site in de gaten, want begin oktober organiseren we een weekend vol activiteiten, waaronder de kampreĆ¼nie.

Hartelijke Groeten,

Elsbeth, Annebel, Jantine, Anne, Fleur, Carolien, Amy, Jeroen, Joost, Roland, Tijmen, Maarten en Diederik

3 REACTIES

  1. We hebben alleen maar enthousiaste verhalen gehoord over het kamp! Alle liedjes die jullie gezongen hebben zijn de revue al meerdere malen gepasseerd en ze genieten na van een geweldige week! Allemaal nogmaals hartstikke bedankt voor de super-kampweek die door jullie mogelijk is gemaakt! Voor jullie nu ook een welverdiende vakantie gewenst!

  2. Alle eer aan jullie! Wat een tomeloze inzet, wat een sfeer, wat een goed georganiseerde en relaxte machine, wat een creativiteit, wat een liefde en plezier. Jullie zijn goud waard. Op z’n minst een lintješŸ¤£šŸ˜˜. Nu even bijkomen en nagenieten

  3. Super kamp weer geweest hebben we begrepen. Echt leuk om te horen hoe de kidz weer op pad zijn gestuurd voor allerlei opdrachten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here