Is dit het einde? Wie doet de deur dicht?

2
847

En zo breekt de laatste dag aan van het 43-ste IJW-Kamp. Een bijzonder, feestelijk en vrolijk kamp!

Vrijdagochtend kwamen we nog 1 keer digitaal bij elkaar. En toen Bennie Bijna en Britt Stekker een nieuwe sporter wilden introduceren, bleek Ron Borsthaar ergens aan een plas te vissen. Ja, zo zijn we niet getrouwd! Dus hij moest als de wiedeweerga terugkomen naar Zwijndrecht, want anders zou hij de Bonte Avond missen.

De kinderen zagen in onderstaand filmpje dat Britt een foutje had gemaakt. Ze dacht met Peter de Touwtrekker kennis te maken, maar het bleek Roy de Ruiter te zijn…

Wat een rare man he, Ron? De kinderen kregen als opdracht een komkommergevecht te houden, want dat heeft niks met paarden te maken. Logisch. (We zeiden toch al, er zit altijd ergens een diepere derde laag, maar dan moet je goed zoeken).

Afgelopen zaterdag begonnen we ons kamp op het terrein van de Bethelkerk en daar sloten we het kamp ook af. In de middag speelden we namelijk het beroemde Safarispel. Bijna niemand van de kampstaf weet hoe dit spel werkt, maar het is een rennen en vliegen van kinderen, er moet geld worden verdiend, gekke opdrachten worden gedaan, sportershomes gebouwd en sporters gekocht tijdens de veiling waar een echte ambtenaar van het ministerie voor was overgevlogen.

Na dit spel gingen de kinderen even naar huis, zodat de kampstaf de Bonte Avond kon opbouwen. Om 18.00 uur stond de barbecue aan en kwamen de kinderen in oranje outfits of op chic terug naar de kerk. Bennie Bijna had zich netjes aangekleed en het lukte uiteindelijk om Britt en Ron weer bij elkaar te krijgen! Wat een feest! Jeroen stond hamburgers te flippen als een malle en de potten appelmoes waren niet aan te slepen.

Na het eten was het natuurlijk tijd voor de aloude bingo. En wat waren er schitterende prijzen te winnen. Ron had er zo veel plezier in, dat buurtgenoten vier tuinen verderop ook fanatiek BINGOOOOOO riepen. Maar ja, een valse bingo betekent: een liedje zingen. Dat viel dan weer tegen van de buurtgenoten.

De prijzen waren binnengeharkt en de Bonte Avond van het IJW-Kamp 2020 kon eindelijk beginnen. Britt had haar knot gefatsoeneerd en presenteerde de avond met verve. Er werden dansjes en radslagen gedaan, moppen verteld en natuurlijk was er het kampgedicht. De prijzen van alle spellen (weet je nog dat je hebt meegefietst afgelopen zondag?) werden verdeeld. Helaas geen Oen van de Week dit jaar, maar we vierden wel het 5-jarig jubileum van Tijmen. En 5 jaar betekent als cadeau een afwasborstel en een setje doekjes. Wat iemand bij 35-jaar krijgt wisten we nog niet, maar gelukkig weet Amy altijd raad. Hij heeft Elsbeth (jaja, onze jubilaris) opgenomen in het illustere gezelschap van 35plussers, alleen toegankelijk voor IJW-Kampstaf die meer dan 35 jaar mee zijn gegaan. De groep is nu nog een duo, maar de Kampstaf doet er alles aan om van dit duo een groep te maken.

En zo werd het laatste dansje gedaan en het laatste nummer gezongen. We namen afscheid van elkaar en kijken terug op een ontzettend gezellige week met bijna 50 kinderen in de buurt van het thuisfront. Hopelijk vond Zwijndrecht het ook gezellig dat we er waren. Grote dank aan VVGZ voor het beschikbaar stellen van het terrein (echt heel fijn!) en aan alle enthousiaste kinderen, ouders, meehelpers en sponsoren. Nu gaan we opruimen, de kampfilm maken en we zien iedereen graag weer terug op de kampre√ľnie in de herfst.

Zoals Ron en Britt zouden zeggen: Bennie, terug naar de studio!

Hartelijke Groeten,

Elsbeth, Annebel, Jantine, Jeroen, Joost, Roland, Tijmen, Maarten, Mees en Diederik

Vorig artikelMet een goed team win je altijd! Toch?
Volgend artikelDoe de leukste fotospeurtocht van Zwijndrecht!

2 REACTIES

  1. Lieve kampstaf,
    Heel erg bedankt voor jullie inzet van deze week.
    Onze kids hebben zich erg vermaakt.
    Op naar volgend jaar en hopelijk dan weer met ‘slapen’ overlopen en geen gezeur van je ouders tussendoor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here