Pap, mam, kom op! We gaan fietsen!

2
228

Lief thuisfront, hebben de kinderen nog overgelopen vannacht?Vanmiddag hielden we onze fietstocht. En hoera, jullie mochten mee! Op deze prachtige dag was dat toch geen straf?

Vanaf 12.00 uur zat de kampstaf op verschillende plekken in Zwijndrecht en Hendrik Ido Ambacht klaar om groepjes te ontvangen. Ouders fietsten in volle vaart achter de fanatieke kinderen aan (of was het andersom?) om alle 20 posten aan te doen. Er werd gekuubd?, geseind, gerend, gekuupt?, ge-vier-op-een-rijd, gecuupd?, uitgebeeld en natuurlijk kon bij Jeroen en Danielle het beschuit-met-muisjes-fluiten niet ontbreken.

Weet je eigenlijk waarom de galgenplaat de galgenplaat heet? Jantine heeft deze vraag 13 keer gesteld aan het Balkengat. Sommige kinderen wisten zelfs waarom het Balkengat zo’n gekke naam heet. We leren deze week veel van onze eigen omgeving, daarom alvast een blik vooruit: woensdag organiseren we een vossenjacht in de buurt tussen de Ringdijk en de Bruinelaan, weten jullie wat de naam is van deze buurt? Goede reacties worden beloond met minder corvee deze week. Ja, Tijmen komt de afwas bij je doen.

Na de ijsjes bij Verhage en het versturen van het digitale antwoordformulier, door 1 team zelfs 6 keer, keerde de rust weer even terug in Zwijndrecht en H.I. Ambacht. Maar niet voor lang, morgen spelen en dansen we verder. Wij gaan even aftersunnen, na zes uur buiten zitten is dat een weldaad voor de huid. Tot morgen!

2 REACTIES

  1. Het was ongelofelijk spannend bij post 8 op de brug bij het Balkengat. Jantine en Diederik moedigden alle kinderen en vaders en moeders vurig aan. Er werd gerend, gedoken, gespetterd, gevallen en gelachen. Moeilijk hoor zo’n emmer met kijkgaatjes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here