Schip Ahoy Muiters!

De woensdag is al weer voorbij mensen, het is toch niet normaal. Maar Florian was   jarig, dus er is veel gezongen en getrakteerd. Feestje!
En het werd een drukke dag joh.  Die hele Zaagmans hebben we niet gezien, want we renden echt van hot naar her. Na het ochtendcorvee, dus weer die putjes, kwamen Kapitein Roodsproet en Kapitein Krullenbaard het kampterrein onveilig maken. Ze wilden beide opperhoofd worden van het onbewoonde eiland aan de RenesSEA. Krullenbaard kon de hulp van de jongens goed gebruiken en Roodsproet dacht dat ze het met de meisjes wel aan kon. Jaja…
Ik ben verder niet bevooroordeeld.
DSC09661
In de ochtend hebben we ooglapjes gemaakt en een echte piratenvlag met gaten. De jongens hadden het op het creatieve vlak misschien iets moeilijker, maar de strijdlust was er niet minder om. Voor de lunch kregen we picolino’s, die natuurlijk door iedereen snel verorberd werden. De corvee werd snel gedaan, waardoor we de strijd tussen de jongens en de meisjes snel konden hervatten. Elsbeth heeft lichte trauma’s aan battles tussen jongens en meisjes, maar ze heeft in de middag toch flink meegeholpen. Na kracht – en handigheidsspelletjes kwam de grootste klus van de dag, er moest een film worden gemaakt op de muziek van Pirates of the Caribbean. De jongens moesten Kapitein Roodsproet ontvoeren en meenemen naar hun zelfgemaakte schip en de meisjes deden dit met Kapitein Krullenbaard. De kinderen maakten het decor, de choreografie en ook de vechtscene. Veel kinderen leefden zich echt in hun rol als piraat in en hierdoor ontstonden goede filmpjes! Het resultaat kunt u vinden op onze site, onder ‘kampen’- ‘2016-Renesse’ – ‘Foto’s’. Dit is enkel te zien als u ingelogd bent.
DSC09790

Na het avondspel waarbij de heren de laatste punten binnensleepten, konden we het resultaat van de filmpjes bekijken, met dank aan het snelle monteerwerk van Jeroen. Amy beoordeelde de filmpjes onder andere op creativiteit en choreografie en toen bleek dat beide groepen even goed hadden gepresenteerd. En dat betekende dat Kapitein Krullenbaard en zijn mannen er met de winst vandoor gingen. Opgewekt vertrok hij van het kamphuis. Kapitein Roodsproet droop met de staart tussen de benen af.
Vanavond hebben we trouwens gebarbecued! Dat was gezellig! Worstje hier, burgertje daar en er werd warempel af en toe een paprika’tje gegeten.
In de avondshow hoorden we dat Wouter vanwege zijn acrobatische kunsten Zeester van de Dag werd. En de flessen vullen zich met parels hoor.. Wie zou overmorgen Corveeploeg van het Jaar worden? Heel spannend allemaal.
En wie doet wat met de Bonte Avond? Vragen die ons blijven beroeren.
De kinderen vinden het vooral belangrijk dat ze meer mogen overlopen en dat de leiding minder streng is. Wij staan altijd open voor suggesties.
Morgen gaan we gezellig naar Haamstede, voor de vossenjacht.
Bedankt voor alle reacties op de site. Ook de ouderwetse post vinden we heel gezellig.
Tot morgen, wij gaan even wat kinderen onder de bedden vandaan halen.

8 REACTIES

 1. Wat een geweld gisteren! En zo goed uitgevoerd! Daar konden zelfs de echte piraten niks tegen beginnen. Super om van afstand mee te kunnen maken! nog twee topdagen voor de boeg! Groetjes, Ronald, Thera & Anouk ( die ook weer mee wil)

  • De filmpjes zijn heel COOL!
   Nog heel veel plezier daar!
   Groetjes,
   Arie, Regina en Tijmen (die jullie mist….)

 2. Wij genieten elke dag van de verhalen, onze jeugdherinneringen komen weer naar boven.
  Nog veel plezier met elkaar.

 3. Wat een gezelligheid weer daar! Ben soms gewoon een beetje jaloers!
  Veel plezier nog de laatste dagen.

  Fam. van Torenburg

 4. Wat een heerlijke start van elke dag, de blog lezen!! De filmpjes zijn geweldig leuk. Nog veel plezier! Groetjes Gert-Jan en Fia

 5. Fantastisch! De filmpjes zijn geweldig! Gister even mogen proeven aan de sfeer. Supergezellig! Veel plezier nog de laatste dagen!

 6. Wat ziet het er allemaal gezellig uit daar! Morgen alweer de laatste dag, veel plezier nog even!! Ben benieuwd naar alle verhalen!

  Groeten,
  Leendert en Miranda de Jong

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here