Goedenavond Thuisblijvers,

Wat zal u het rot hebben gehad, toen u vanmorgen weer aan het werk moest. Wij daarentegen hebben het super naar onze zin. Onze maandag had niks met werken te maken, ookal moest er wel flink geploegd worden natuurlijk. Want het was de Beroemde en Beruchte Jaarlijkse Fietsdag! Joost en Jeroen hadden de kaart van Schouwen goed bestudeerd en zo vonden we overal posten met opdrachten. Maar voordat we op pad konden, moesten we natuurlijk eerst weten hoe laat we mochten vertrekken. Dit kwamen we te weten door een fles met water op te pompen en af te schieten op het grote veld. En het verste weggeschoten was het eerste op pad. Dat begrijpt u zelfs.
Nou, en de groepjes gingen flink aan de gang hoor! We hebben met windkracht 7 het Schouwse land verkend. Het ene groepje ging wat sneller dan het andere, maar we hebben allemaal flink gefietst. We hebben allerlei waterspelletjes gedaan, zo moesten we uitzoeken wat de duurste literfles water was en de goedkoopste in Renesse en we hebben Neeltje Jans nagebouwd op het strand. De groepen hadden verschillende tactieken, zo ging Daniëlle met haar groep de Brouwersdam op en neer en fietste daarna nog drie rondjes over het eiland. Elsbeth, Annebel en hun groepje waren superfanatiek en speelden voor het eerst sinds jaren niet vals en ik was blij dat Regina Baars mij en mijn (top!)groepje weer de goede kant op wees.
IMG_0597

Door alle opdrachten te doen konden de kinderen liters water verdienen die in het kamphuis in een jerrycan werden geschonken.
Dus nadat we flink hadden gegeten van de macaroni met kaas konden we aan de bloedstollend spannende Nationale Waterquiz beginnen, maar niet voordat vrijwel de gehele snoepwinkel leeggekocht werd. Zou dit komen door de aanwezigheid van topverkoopsters en oudgedienden Kirsten en Céril misschien?
IMG_0600 (1)
Nou, en toen was er dus die grote Nationale Waterquiz! De teams gingen zonder enige hulp aan de slag met de vragen en als de zoemer afging, mocht het team met de meeste goede antwoorden water uit de jerrycan van een ander team aftappen. Dit werd een spannende strijd. Want welk team zou er met de meeste liters water vandoor gaan? Door goed te raden welke plaats het verst onder NAP ligt in Nederland en door te zeggen hoeveel water Nederlanders per dag verbruiken wist het team van Fleur er met de winst van door te gaan.
In de avondshow werd bekend dat Fieke, vanwege haar geweldige fietsprestaties Zeester van de Dag is geworden en dus morgen met de witte pet rond zal lopen. Ook werden er weer Parels verdeeld vanwege bijvoorbeeld een goed corvee. De corveeploeg van de dag kreeg vanmorgen van vissers Annie en Hannie de opdracht (die u hieronder terug kunt zien) om 20 gevonden schelpen te versieren. En dat lukte, dus er is weer een slot van de schatkist af.
Amy wilde trouwens iedereen de groeten doen (ja, echt iedereen) en hij wil alle ouders die zaterdag meegeholpen hebben aan het buffet hartelijk bedanken!
Morgen weer een dag en weer een dagverslag. Wilt u meer weten over belangrijke zaken zoals bijvoorbeeld de aanvoer van wc-papier of over de hoeveelheid aftersun die gebruikt wordt? Laat gerust een reactie achter.
Tot morgen!

 
DELEN
Vorig artikelWater in Wijn
Volgend artikelWater naar de Zee

3 REACTIES

 1. Lieve mensen. Het ziet er geweldig uit allemaal. Jullie zullen je geen moment vervelen denk ik zo. Zowel de kids als de leiding niet ;-). Maar ehhhh hoeveel aftersun wordt er nu eigenlijk gesmeerd, hoe zit dat met de aanvoer van wc papier en hoeveel kilo snoep is er al verkocht? Wij wensen jullie nog een paar prachtige dagen en heel veel plezier samen!

  Lieve groet voor iedereen,
  Chris, Daniëlle en Tess van Rossum

 2. Nou ik ben wel benieuwd naar hoe die schelpen eruit zien vandaag?
  Succes met de sleutels te vinden hoor! En doe de zeester van vandaag de groeten. 😉

 3. Wat een druk programma
  Ze zullen heerlijk slapen savonds
  Heel leuk om terug te lezen
  Heel veel plezier verder!

  Groeten Mirelle

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here