Lieve Ouders,

Dit bericht is speciaal voor jullie. We hebben een hele week met jullie kinderen opgetrokken, en morgen geven we ze weer terug. Met lichte weemoed, maar toch ook wel met een goed gevoel nemen we afscheid van elkaar.
Maar voor deze gevoelige boodschap wilt u natuurlijk nog even weten hoe onze laatste dag was!
We begonnen met ochtendgymnastiek, onze Daniëlle (met buik met benen, zoals ze in Amsterdam zeggen) leidde ons er doorheen. Even de armen strekken, en vergeet de benen niet! Na deze opwarming waren we wel toe aan een boterham met pindakaas, chocoladepasta en hagelslag. Op één boterham welteverstaan.
DSC09972

Na het ochtendcorvee kwam Sil even langs. Ditmaal was Amy namelijk wel op tijd omgekleed. Hij vertelde dat er nog een zevende slot aan de kist zat. En dit slot kon worden geopend door het eindspel te spelen. De corveegroepen speelden bij alle figuren uit de afgelopen week, Kapitein Jack, Goed Weer en Slecht Weer enz., een spel en mochten daarbij parels inzetten. Na dit spel hadden de groepen hun eindspurt ingezet en deze kon worden afgemaakt door placemats in te vullen en spelletjes te doen uit de Grote Kleine Spellendoos. Na het eindspel was het dan eindelijk tot voor de kampdoop van Anne en Fleur. Ze hebben de hele week bibberend doorgebracht, zeker na de verhalen van Elsbeth en Amy over eerdere kampdopen van nieuwe leiding, maar nu was het dan eindelijk zover. Er moesten 7 ontberingen worden doorstaan, met onder andere een derriedouche en een bakpoederaanval. En natuurlijk stonden de kinderen met water klaar om de kampdoop af te maken.
DSC00063

Na de lunch was het tijd om de Bonte Avond voor te bereiden. De eetzaal moest worden klaar gezet met een echte tafelindeling en in de andere zaal werd het podium opgebouwd. Veel kinderen hadden het druk met het voorbereiden van hun act. Ook werd de groepsfoto gemaakt en deed Elsbeth een beddencheck. Er waren punten te verdelen voor een opgeruimde plank, een net bed en er waren bonuspunten voor knuffels en andere gezelligheid.
Nu is het voor ons erg laat vanwege alle opruimwerkzaamheden, dus de verhalen over De Bonte Avond en de Disco daarna vertel ik morgen. En reken maar dat er goed gedanst is, en ook het beroemde slijpen kwam aan de beurt.
Morgen schrijven we de laatste blog, maar ik weet nog niet wanneer die verschijnt, want morgenmiddag gaan we na een heerlijk bad toch echt even naar bed.
Tot morgen!

4 REACTIES

  1. Wat een leuke dingen hebben jullie met de kinderen gedaan. Bij deze grote complimenten voor de leiding. Jullie hebben enorm veel werk verzet bij alle voorbereidingen en daarna tijdens deze week, om de kinderen een onvergetelijk leuk kamp te bezorgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here