Vossen vinden in Zwijndrecht? Geen probleem!

0
399

Oh nee, het is al weer woensdag. De dag waarop ‘Meneer Zaagmans is langsgeweest’, zoals onze oud-hoofdleiding Amy zou zeggen. Wat gaat de tijd toch snel.

Om 10.00 uur zagen we elkaar weer online. Britt zag dat sommige kinderen nog gewoon in bed lagen… Is het vakantie of zo? Maar iedereen moest toch echt het bed uit, om opdrachten te doen: zoek vier dezelfde dingen bij elkaar en maak later op de ochtend een vlog over het IJW-Kamp. Ron en Britt zijn benieuwd of het lukt!

Ook maakten we kennis met een ontzettend fanatieke sportster. Tilly Tafeltennis pookt in dit filmpje Ron en Britt flink op, om ze fit te krijgen voor de Olympische Spelen.

Poeh hee, die Elsbeth… uhhh Tilly… maakt er wel wat van he! Ron en Britt kunnen daar nog wat van leren.

Om 14.00 uur verzamelden een hele grote groep kinderen en ouders bij de Pastorie. In Julianadorp en de andere kant van de Bruinelaan hadden verschillende sporters zich namelijk verstopt. De groepjes renden door de buurt om deze sporters te vinden en te onderzoeken welke sport werd uitgebeeld. Een amazone was de hele middag haar paard kwijt, een sportvisser zat op het droge naar sporten te vissen en een hardloopster was op zoek naar de start van de Roparun. Ook moesten andere opdrachten worden gemaakt die te maken hadden met bekende plekken in Zwijndrecht. Hoeveel ruitjes zitten er bijvoorbeeld in de Katholieke Kerk en wat staat er in de oude winkel van de familie Vermeulen in de etalage? En zoals we al vermeldden, Zwijndrecht zal weten dat het IJW-Kamp aan de gang is. Buurtbewoners vonden het allemaal maar vreemd, de politie werd ingeschakeld en zelfs Ridder Andries bemoeide zich er mee. Maar het is allemaal goed gekomen hoor.

En weet je wat nou zo leuk is? De speurtocht kan later deze week door iedereen worden gedaan, want dan zetten we deze online. Is dat leuk of is dat leuk? En nee, de sporters blijven niet door Zwijndrecht lopen, dus dat gedeelte halen we er maar even uit.
Na twee uur zoeken en speuren was het weer tijd om naar huis te gaan, de sporters mochten zich gaan omkleden. Morgen wordt het weer een leuke dag en we kijken voorzichtig al uit naar de Bonte Avond op vrijdag waar we geweldige acts verwachten!

Vorig artikelBen je zo fanatiek als John the Frog? Waarschijnlijk wel!
Volgend artikelStem op de mooiste shirts!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here