Beste Lezers,

De eerste echte kampdag zit er op. En dat betekent dat de eerste corvees zijn gedaan, namelijk het aloude pleeduiken, hokken schrobben, tafels boenen, het is allemaal gebeurd. En het blinkt en het schijnt!
Na het ochtendcorvee kwam Barbara Broeren, de jeugdwerker van de kerk, om onze kampdienst te leiden. We hadden het over de waterdrager en we hebben elkaar complimentjes op de rug gespeld. Ook was er een hart van ijs, dat smelt als liefde voor de ander. En als praktisch onderdeel hebben we verschillende Bijbelverhalen nagetekend en ingekleurd met zand. Deze prachtige tekeningen komen nog aan de muren van het kamphuis te hangen.
Na het broodje gezond hebben we het programma een beetje omgegooid, zodat we lekker naar het strand konden. Er werd gekubd (een spel met houten paaltjes dat de kinderen erg leuk vinden). IJsje eten, stoeien in zee, en aan het einde van de middag weer terug naar het kamphuis. En wie stonden daar klaar?? De heren van de kampdoop! De jongste kampkinderen waren matrozen en moesten het schip binnen zien te komen. Daarna werd het afwaswater getest, het dek gezwabberd (natuurlijk met de billen). En natuurlijk was er de koude-regen-bekertjes-douche.

IMG_0559

En nu wilt u natuurlijk weten wat we gegeten hebben! Nou, het waren erwtjes, mais en boontjes (of in goed Zwijndrechts: bohhntjjjjjies). Aardappeltje erbij (en die schilt Amy nog steeds zelf) en de gehaktbal maakte het af. Vlaflipje er achter aan en gaan!
In de avond hebben we verschillende spellen gedaan die te maken hadden met water. Amy had het ondertussen best naar zijn zin achter de nieuwe techniekwagen.

Na al deze spellen was het tijd voor de eerste echte spetterende avondshow. De corveegroep De Kwallen kregen de beurt om de domme dingen van de leiding te vertellen en de wensen die ze hebben voor de komende week. Ook verkozen ze Thijmen tot allereerste Zeester van de Dag. Hij mag morgen met de witte pet op. Vanmorgen hebben we gezien dat Duikster Anita aanwijzingen gaf om een slot van de kist te krijgen. De Kwallen hebben een perfecte dans uitgevoerd, dus er is een slot van de kist af. Hieronder kunt u het filmpje van Sil met Duikster Anita bekijken!
Wij maken ons ondertussen op voor de fietsdag. Windkracht 6, dat kunnen wij best aan. Tot morgen!

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here