LAATSTE ARTIKELEN

Account aanmaken

Om tijdens het kamp op de hoogte te blijven, hoeft ¬†u geen account aan te maken. Volg daarvoor ons blog via de site of via twitter. Als u echter ook meer foto’s wilt inzien, is het van belang om een account aan te maken. Volg hiervoor de volgende stappen: Registreren Klik bovenaan de site op ‘Aanmelden’ aanmelden En vervolgens op ‘Registreer’. registreer Vul uw e-mailadres in, en er zal een wachtwoord naar u worden verstuurd. Met dit wachtwoord kunt u inloggen op onze site. Klik daarvoor weer op ‘Aanmelden’ (uit het eerste plaatje).

De inschrijving is gesloten! Kamp 2015 = vol!

Oh nee! De inschrijving voor kamp is gesloten! We zitten helemaal vol dit jaar! Binnenkort zullen alle definitieve bevestigingen worden verstuurd! Blijf op de hoogte van al het kampnieuws via de site, of natuurlijk via onze Twitter!

IJW viert de herfst

Op zaterdag 30 oktober organiseert het IJW-kamp een herfstmiddag met een spel, friet en een film!

Zoals je weet ging het beroemde IJW-Kamp dit jaar op het laatste moment niet door. Maar dat mag de pret niet drukken. Op zaterdag 30 oktober (van 17.00 uur tot 20.00 uur) organiseert het IJW-kamp een herfstactiviteit om het kampgevoel vast te houden. Uiteraard hebben we een spel, daarna een film en jazeker, eten is inbegrepen. Kortom, het is net een dagje kamp (je moet wel thuis slapen ūüėČ ).

Kinderen van 9 tot en met 14 (en zusjes, broertjes, vriendinnetjes en vriendjes) zijn welkom vanaf 16.45 uur in De Pastorie aan de Rotterdamseweg 71. Kom je ook?

We hebben er veel zin in jullie allemaal weer te zien!

Win mooie prijzen met de Zwijndrechtse Fotospeurtocht

In 2020 was de Zwijndrechtse fotospeurtocht van het IJW-Kamp een groot succes, dus is er een nieuwe speurtocht! Je kan hem maken met je vriendjes, vriendinnetjes, ouders of buren. En ook zonder kinderen is het een mooie tocht!

De speurtocht is hier te vinden en dit zijn de opties om de antwoorden in te sturen: – Neem een tablet mee en vul de antwoorden hier in. – Print de speurtocht uit (of neem een tablet mee en print de laatste pagina uit) en mail een foto van de antwoorden naar info@ijwkamp.nl. Doe dit alles voor zondag 25 juli, 18.00 uur! Volgende week wordt de winnaar bekendgemaakt, maar niet getreurd als je verliest: verschillende andere prijzen worden verloot onder de deelnemers. Veel succes!  

IJW-Kamp organiseert een digitale informatieavond op 28 april

Weet je al wat jullie plannen zijn voor de zomervakantie? Ben je er nog niet helemaal uit? Dan weten wij een mooie oplossing voor je kinderen: Het IJW-Kamp nodigt kinderen van 9 tot en met 14 jaar uit om mee naar Renesse (Zeeland) te gaan van 17 tot en met 24 juli!

Vanuit de Bethelkerk en Hoeksteen wordt al meer dan veertig jaar een zomerkamp georganiseerd, waar kinderen uit Zwijndrecht en H.I. Ambacht welkom zijn. Elf kampstafleden (met meer dan honderd jaar ervaring) bereiden zich dit jaar voor op ‘IJW in Wonderland’, een week vol spannende verhalen, leuke spelletjes en hopelijk veel zandkastelen bouwen. We nemen de veiligheid en gezondheid van kinderen en families serieus, daarom zorgen wij voor een covid-draaiboek. We hebben er vertrouwen in dat we op kamp kunnen gaan, maar vorig jaar hebben we bewezen dat een alternatief in Zwijndrecht ook heel gezellig is. Ben je nieuwsgierig geworden naar het IJW-Kamp en wil je meer weten? Kom dan digitaal naar onze informatieavond op 28 april (van 20.00 uur tot 21.00 uur). Aanmelden kan hier.¬†

Doe mee met de familie-pubquiz

In de voorjaarsvakantie organiseert de de IJW-Kampstaf de leukste familie-pubquiz van Nederland! Doe mee met je vader, zusje, neef, moeder, oma, broer, opa of verre achternicht. Aanmelden kan via deze link. Dan ontvang je de inloggegevens op zaterdag 27 februari. Tot dan!

Digitale speurtocht en kampre√ľnie op 30 december. Kom je ook?

Wat is de zomer al weer lang geleden! Het 43-ste IJW-Kamp in Zwijndrecht was een gekke editie, maar ook zo ontzettend gezellig. En normaal gesproken zouden we met een echte re√ľnie naar de kampvideo kijken. Dit jaar doen we het anders, want alles gaat anders. Dus op 30 december organiseren we van 14.00 uur tot ongeveer 16.30 uur een digitale speurtocht en kijken we naar de kampvideo. Helemaal coronaproof en toch samen!¬†Ben je tussen (ongeveer) 9 en 14 jaar, dan ben je van harte welkom! Geef je op via secretaris@ijwkamp.nl. Vriendjes en vriendinnetjes mogen ook meedoen!

Doe de leukste fotospeurtocht van Zwijndrecht!

Het IJW-Kamp 2020 is voorbij en het was een bijzondere editie die plaatsvond in Zwijndrecht. Omdat we dit zo leuk vonden, geven we graag wat terug! Via de volgende link kan je de fotospeurtocht downloaden die is uitgezet in het centrum van Zwijndrecht. Doe je mee? Een foto van het antwoordformulier kan je tot 1 september mailen naar info@ijwkamp.nl. Wellicht win je een mooie prijs!

Is dit het einde? Wie doet de deur dicht?

En zo breekt de laatste dag aan van het 43-ste IJW-Kamp. Een bijzonder, feestelijk en vrolijk kamp!

Vrijdagochtend kwamen we nog 1 keer digitaal bij elkaar. En toen Bennie Bijna en Britt Stekker een nieuwe sporter wilden introduceren, bleek Ron Borsthaar ergens aan een plas te vissen. Ja, zo zijn we niet getrouwd! Dus hij moest als de wiedeweerga terugkomen naar Zwijndrecht, want anders zou hij de Bonte Avond missen. De kinderen zagen in onderstaand filmpje dat Britt een foutje had gemaakt. Ze dacht met Peter de Touwtrekker kennis te maken, maar het bleek Roy de Ruiter te zijn…
Wat een rare man he, Ron? De kinderen kregen als opdracht een komkommergevecht te houden, want dat heeft niks met paarden te maken. Logisch. (We zeiden toch al, er zit altijd ergens een diepere derde laag, maar dan moet je goed zoeken). Afgelopen zaterdag begonnen we ons kamp op het terrein van de Bethelkerk en daar sloten we het kamp ook af. In de middag speelden we namelijk het beroemde Safarispel. Bijna niemand van de kampstaf weet hoe dit spel werkt, maar het is een rennen en vliegen van kinderen, er moet geld worden verdiend, gekke opdrachten worden gedaan, sportershomes gebouwd en sporters gekocht tijdens de veiling waar een echte ambtenaar van het ministerie voor was overgevlogen. Na dit spel gingen de kinderen even naar huis, zodat de kampstaf de Bonte Avond kon opbouwen. Om 18.00 uur stond de barbecue aan en kwamen de kinderen in oranje outfits of op chic terug naar de kerk. Bennie Bijna had zich netjes aangekleed en het lukte uiteindelijk om Britt en Ron weer bij elkaar te krijgen! Wat een feest! Jeroen stond hamburgers te flippen als een malle en de potten appelmoes waren niet aan te slepen. Na het eten was het natuurlijk tijd voor de aloude bingo. En wat waren er schitterende prijzen te winnen. Ron had er zo veel plezier in, dat buurtgenoten vier tuinen verderop ook fanatiek BINGOOOOOO riepen. Maar ja, een valse bingo betekent: een liedje zingen. Dat viel dan weer tegen van de buurtgenoten. De prijzen waren binnengeharkt en de Bonte Avond van het IJW-Kamp 2020 kon eindelijk beginnen. Britt had haar knot gefatsoeneerd en presenteerde de avond met verve. Er werden dansjes en radslagen gedaan, moppen verteld en natuurlijk was er het kampgedicht. De prijzen van alle spellen (weet je nog dat je hebt meegefietst afgelopen zondag?) werden verdeeld. Helaas geen Oen van de Week dit jaar, maar we vierden wel het 5-jarig jubileum van Tijmen. En 5 jaar betekent als cadeau een afwasborstel en een setje doekjes. Wat iemand bij 35-jaar krijgt wisten we nog niet, maar gelukkig weet Amy altijd raad. Hij heeft Elsbeth (jaja, onze jubilaris) opgenomen in het illustere gezelschap van 35plussers, alleen toegankelijk voor IJW-Kampstaf die meer dan 35 jaar mee zijn gegaan. De groep is nu nog een duo, maar de Kampstaf doet er alles aan om van dit duo een groep te maken. En zo werd het laatste dansje gedaan en het laatste nummer gezongen. We namen afscheid van elkaar en kijken terug op een ontzettend gezellige week met bijna 50 kinderen in de buurt van het thuisfront. Hopelijk vond Zwijndrecht het ook gezellig dat we er waren. Grote dank aan VVGZ voor het beschikbaar stellen van het terrein (echt heel fijn!) en aan alle enthousiaste kinderen, ouders, meehelpers en sponsoren. Nu gaan we opruimen, de kampfilm maken en we zien iedereen graag weer terug op de kampre√ľnie in de herfst. Zoals Ron en Britt zouden zeggen: Bennie, terug naar de studio! Hartelijke Groeten, Elsbeth, Annebel, Jantine, Jeroen, Joost, Roland, Tijmen, Maarten, Mees en Diederik

Met een goed team win je altijd! Toch?

Met een goed team win je altijd! Of is er meer voor nodig? Vandaag stond in het teken van teamsporten. We werkten met elkaar aan een goed eindresultaat.

Vanmorgen zagen we dat Britt en Ron een interview hebben gehouden met Bas de Basketballer. Een teamspeler die nog op zoek is naar teamgenoten… En of hij nou zo goed is in deze sport?
Bas moet nog even door zoeken naar de juiste medespelers die er voor zorgen dat zijn talenten ten volle worden benut. Ron en Britt hadden weer een aantal opdrachten voor de kampkinderen. Zo kon er gestemd worden op de Olympische shirts die tijdens de Kerstvakantie gemaakt zijn door alle kinderen. Daarnaast moest vandaag het favoriete boek of de favoriete film worden uitgebeeld. Nou, dan weten wij het wel natuurlijk: De Titanic (was vorige week weer op tv, heb je ook zo gehuild? Trouwens, op die plank was voldoende ruimte voor twee personen, als Rose nou even Jack op die plank had geholpen…)! Tijdens een zonovergoten middag deden wij verschillende teamsporten. Korfbal met tien tegen tien of voetbal met 12 kinderen per team is voor ons allemaal geen probleem. En natuurlijk kon het Kubb-spel niet ontbreken. Er werd flink gerend en gescoord! Appels, een ijsje en een traktatie van een jarige maakten het feest vandaag compleet. En morgen wordt het helemaal te gek! In de ochtend zien we Ron en Britt voor de laatste keer, doen we in de middag een heel tof spel, barbecuen we samen en vieren we het hoogtepunt van elk kamp, namelijk: DE BONTE AVOND!!! Wij gaan alvast lippenstift op doen en knopen een vlinderdasje. Doe jij dat ook? Hier, zoals beloofd, nog een klein impressie van deze alternatieve kampweek:  

Stem op de mooiste shirts!

Welk shirt is het mooist? Mail naar info@ijwkamp.nl