Het Regende (Lintjes!)

3
1389

We begonnen de ochtend WEER met ochtendgymnastiek. En dit was geen overbodige luxe, want de stramme benen en armen moesten ons toch nog een dag door dit kamp dragen. Na een goed ontbijt konden we eindelijk gaan kijken waar de Professor en Amy zich bevonden (zo gek, het ene moment staan ze brood en thee uit te delen, het volgende moment zijn ze ineens op de film te zien). Na het eindspel waar weer veel punten te verdienen waren, liepen we naar het bos en gingen op zoek naar Amy en de Professor. De professor zat zo hoog in een boom dat we hem vanaf de weg hadden zien zitten, maar om hem dan in het bos te vinden is toch best lastig, net als uit de boom komen.

Maar gelukkig, ze zijn weer in onze tijd! Toen we aankwamen in het kamphuis stond de leidingdoop klaar voor Tijmen, Maarten en Carolien (die al twee dagen in hun witte shirt en zwemkleding rondlopen). Ja, Carolien moest er ook aan geloven aangezien ze meer dan tien jaar niet mee is geweest is op kamp. En onze jurist mevrouw Van Twist oordeelde dat de leidingdoop dan verlopen is.

Na de lunch brak voor de kampstaf een spannende middag aan. En we kunnen dan nu eindelijk na bijna twee jaar zeggen waarom….
Onze lieve Elsbeth en lieve Amy zijn vanmiddag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau!!!
Na zo veel jaren tomeloze inzet voor het IJW-Kamp (en nog veeeeeeel meer dan dat), heeft loco-burgemeester Robbert Kreukniet de boodschap gebracht dat het ‘Zijne Majesteit de Koning behaagd heeft enz. enz.’. Onze Amy en Els zijn in de loop van de jaren uitgegroeid tot vraagbaken voor de kampstaf en ze hebben zich met hart en ziel ingezet om de kampkinderen een leuke week te bezorgen.

Na de lokale lintjesregen sprak Jeroen de gehuldigden toe, namens de kampstaf. Natuurlijk zongen we een andere versie van ons kamplied en toen konden we met elkaar proosten en een hap zetten in de hoofden van Amy en Elsbeth (op tompouces hoor, anders zou het snel gedaan zijn met onze gedecoreerden). En wat was het gezellig toen alle gasten friet bleven eten. De snackbar heeft 100 kilo aardappelen geschild (dat zeiden ze tenminste), en dat ging er allemaal in.
En toen kon eindelijk, eindelijk de Bonte Avond beginnen. En daar gaan we morgen meer over vertellen, want de militaire band staat morgenochtend weer vroeg te tetteren.

3 REACTIES

 1. Ha Amy en Elsbeth,

  Van harte gefeliciteerd met jullie onderscheiding! Jullie hebben het echt verdiend!
  Een leuker en mooier afscheid was eigenlijk niet mogelijk, hé Amy?!
  Fantastisch dat de volgende generatie kampleiding het weer overneemt (… en vrijdag eindelijk de kampdoop had 🙂 ….. )

  Nu lekker nagenieten van het kamp en bijkomen! (maar dat geldt natuurlijk voor álle leiding en kinderen….)

  groeten,
  Arie, Regina en Jelmer

 2. Proficiat Amy en Elsbeth! Jullie lintje is zeer verdiend! honderden kinderen hebben jullie een leuke week bezorgd over de jaren, dat is echt niet niks. En ik weet dat het niet alleen de kampweek is die jullie er in stoppen, maar al die weken van voorbereiding! Supergaaf dat het zo mooi bekroond mocht worden! Geniet ervan, het is jullie zo gegund!

 3. Van harte gefeliciteerd Amy en Elsbeth.
  Jullie en alle andere leiding weer ontzettend bedankt voor al jullie inzet om de kinderen een zo leuk mogelijk kamp te bezorgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here