# Vrijdag

0
1650

En toen was het al weer vrijdag. Deze kampweek is zo ontzettend snel gegaan!
Maar op vrijdag hadden we nog genoeg te doen. Zo was er vanmorgen het eindspel. Hierbij moesten we onder andere uitzoeken wat we op welke tijd en dag hadden gedaan. Dat was met weinig slaap deze week niet echt makkelijk! Daarna werd er nog een echte pitch gedaan waarbij in een halve minuut de kennis over de naamgevers (De Bauers, de Sneijders en dergelijke) van de corveegroep werd gepresenteerd.
Na het middageten bereidde de leiding de Bonte Avond voor. Maar ook de kinderen werkten aan hun gedichten, dansjes en quizzen voor de avond. Het laatste snoep uit het snoepwinkeltje werd verkocht en de verkleedspullen werden gebruikt om in gala te kunnen verschijnen aan het diner.
Want natuurlijk waren er amuses als voorgerecht en aten we friet met iets er bij als hoofdgerecht. Er werd goed van gegeten, dat spreekt voor zich. Na het ijsje werd de zaal omgebouwd en zo konden we beginnen aan de Bonte Avond. En het was een echte awardshow met twee Amerikaanse presentatoren. Er werd door de kinderen flink gedanst en er was een mooi gedicht gemaakt. Ook de leiding had een gedicht gemaakt, voor elk kind was er een boodschap. Na alle acts werd de Soapie van de Week gekozen. Maarten had het na zoveel jaren voorbeeldig kampkind zijn echt verdiend! En toen werd ook de Corveegroep van de Week gekozen. De Roelvinkjes hadden het corvee en alle extra opdrachten zo goed gedaan dat ze terechte winnaars waren.
Na alle verkiezingen waren er nog jubilea te vieren. Céril vierde haar eerste lustrum en Kirsten haar tweede. Maar het hoogtepunt van de avond was natuurlijk de viering van het jubileum van Elsbeth. Zij ging voor de dertigste keer mee als leiding van het IJW-Kamp. Namens de kerkenraad sprak meneer Verhoef Els toe en Amy hield een toespraak namens de kampstaf. Er was een lied en de enige echte ‘Elsbeth’, een tijdschrift voor en over deze bijzondere vrouw!
De avond werd afgesloten met een disco. Er werd goed gedanst!
En nu hebben we de spullen opgeruimd en bedenken we hoe vroeg de tent morgen moet worden opgeruimd. Maar daarover morgen meer! Welterusten.

DELEN
Vorig artikel# Donderdag
Volgend artikel# Zaterdag en Zondag

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here