Zaterdag 20 juli 2013

0
1038

Goedemorgen lezers in het verre Zwijndrecht!
Wij zijn net wakker en het zonnetje schijnt al volop. Omdat het gisteren een vrij drukke dag was, is het nog niet gelukt om een verslag te schrijven. Maar hier komt het:
Onze muzikale kampweek begon Op Volle Toeren! Nadat de kampstaf alle spullen had ingepakt, konden de kinderen komen om de fietsen in te laden. En dat waren er 51, dus de vrachtwagen zat tot de nok toe vol geladen. Toen kon iedereen naar Renesse vertrekken. En daar zag men al meteen dat het kamphuis direct aan de duinen ligt. En waar duinen zijn, is zee. Hoera! Het ontvangstteam zorgde er voor dat alle kinderen het juiste bed konden opmaken (of deden anderen dit…) en dat er ook nog koffie was voor de ouders die weer terug moesten rijden. Maar omdat de zaterdag in het teken stond van Country/Western-muziek, moest er natuurlijk even gelinedanced worden op het strand. Zeeland zal weten dat we er zijn. Wanneer we afgemat en uitgedanst weer terugkomen in het kamphuis, is daar ook dit jaar weer Amy die een heerlijke maaltijd voor ons verzorgt.
En toen eindelijk, eindelijk, de eerste ouders vertrokken konden de kinderen de tassen opentrekken om het meegebrachte snoep in een keer op te eten. Het avondprogramma bestond uit een aantal spellen waardoor iedereen zijn of haar corveeploeg leerde kennen. En welke leiding hier bij hoort natuurlijk… Maar waar is Joost nou toch??? En zit Annebel nu al weer in die boom?
De avondshow is voor dit kamp omgetoverd tot een heuse IJW-TV uitzending, met verschillende rubrieken zoals Amy’s roddelhoekje (met de kampregels natuurlijk) en een spelletje Zeeuwse woorden raden! Weet u bijvoorbeeld wat aalelaalle betekent of wat puut’n zijn? Hint: puut’n kwaken en zijn groen, en aalelaalle kan worden gebruikt wanneer je wel wel wel of poeh poeh wilt zeggen. Maar nu even terug naar het verhaal, want dit spelletje is erg belangrijk! Er moet een lied gevonden worden namelijk, en er is een leiding die aan het mollen geslagen is. Genoeg om vanavond weer een verslag te vullen! En we wilden alleen maar even zeggen dat we wakker zijn en dat alles goed gaat.
Fijne zondag!

DELEN
Volgend artikelZondag 21 juli 2013

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here