Ben je zo fanatiek als John the Frog? Waarschijnlijk wel!

1
421

Wat is dit alternatieve IJW-Kamp gezellig, zeg! De zon schijnt, de kinderen zijn vrolijk en Zwijndrecht zal weten dat we er zijn.

Vanmorgen om 10.00 uur zaten alle kinderen in hun eigen huis klaar om even ‘in te checken’ (vreselijke term, maar zo hip) bij Ron en Britt. De verbinding van Britt was nu beter en Ron had zijn collega’tjes even verboden de kamer te betreden, zodat we rustig konden doorpraten. Britt gaf twee opdrachten, namelijk: maak binnen 1 minuut je bed zo mogelijk op, inclusief knuffel, en maak later op de ochtend een selfie met zo veel mogelijk mensen. Op anderhalve meter natuurlijk.

Ook maakten we kennis met de famous voetballer John the Frog:

Wat een ongelofelijk verhaal he! Voetballer in Thailand zijn en dan zo veel wedstrijden winnen. Geweldig!

Terwijl de kinderen thuis met de opdracht bezig waren, bereidde de kampstaf het middagprogramma voor bij VVGZ. Want je raadt het nooit, er was weer eens iets zoek. De gele ring van de Olympische ringen bleek te zijn verdwenen… Hoe kan het toch elke keer dat de kinderen alle problemen moeten oplossen? Het lijkt het Sinterklaasjournaal wel.

Door met je groepje verschillende opdrachten te doen, zoals Anne-maria-koe-koek, ringsteken met de fiets en geblinddoekt een parcours met kruiwagen af te leggen konden de coördinaten van de gele ring worden verkregen. Toen moest nog even worden uitgezocht hoe dat werkt met al die cijfers. Elsbeth en de schrijver van dit verhaal krijgen elk jaar weer de kriebels van coördinaten, maar de kinderen waren enorm fanatiek. En zo werd de ring weer gevonden. Hehe, gelukkig maar.

Het was weer een heerlijke dag en we hebben het heel gezellig gehad. Voordeel van het niet-echt-op-kamp-gaan is dat we allemaal zo fris en fruitig blijven. Hopelijk is het thuisfront ook helemaal klaar voor de start, want morgen gaan we op vossenjacht. Zien we je dan?

Vorig artikelKen je Maartje van der Weijden al? Wij nu wel
Volgend artikelVossen vinden in Zwijndrecht? Geen probleem!

1 REACTIE

  1. Het is een geweldig alternatief kamp! En dat allemaal in het pittoreske Zwijndrecht! Topkids, topleiding!! Chapeau!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here