We maken zelf een kamp

5
1353

Goedenavond allemaal! Hoe was uw donderdag? Ook een lekker zonnetje? Wij vierden vandaag een verjaardag en we hadden de zon die meehielp aan een mooie dag.
De donderdag is eigenlijk de laatste echte speldag van het IJW-Kamp. En daarom begonnen we vanmorgen op tijd met de strijd tussen de twins. Anne en Fleur (we houden ze nu wel uit elkaar hoor) streden met hun teams om de winst en dat ging er fel aan toe. De ouderwetse spelen zoals broekhangen en levend boter kaas en eieren zorgden er voor dat er fanatiek werd gestreden. Na deze wedstrijd aten we snel wat om ons voor te bereiden op het kamphuizenspel. Bij dit spel moesten de kinderen opdrachten doen, producten verzamelen en geld inzetten om een eigen kamphuis te maken. En na dit alles kwam Carolien als veilingmeesteres het laatste geld uit de zakken kloppen.

De ervaren lezer weet dat we Tijmen als nieuwe kampleiding en Maarten als aspirant mee hebben en dat daar een kampdoop bij hoort, toch? De jongens hebben de hele dag in wit shirt en zwembroek gelopen, maar de kampdoop is nog niet geweest. Niemand weet eigenlijk wanneer het gaat gebeuren.

Nog een mooi bericht is dat het snoep van de kinderen bijna op was, maar dat ze gelukkig hun laatste geld nog konden uitgeven in het snoepwinkeltjes. Stel je voor dat je morgen zonder kikkers, zure matten en colaflesjes komt te zitten.

We aten vanavond heerlijk Chinees en om de vitamines aan te vullen openden Carolien en Amy hun Aloha Smoothie Bar. Na dit alles konden we naar het bos waar we in teams speelden. En toen het begon te schemeren hadden de mannen het kampvuur aangemaakt en werd er gezongen over een autobus vol baby’s en zeppelins met zuchtjes lucht. De marshmallows en de donkere nacht maakte het compleet!

In de avondshow ging het niet helemaal goed bij het contact met de Professor. Diederik heeft met hem en Amy gebeld en nu blijkt dat ze in onze tijd terecht zijn gekomen, maar op de verkeerde plaats. Hopelijk kan de laatste corveeploeg morgen de juiste code vinden om ze naar ons toe te krijgen, zodat we de Bonte Avond met elkaar kunnen vieren. Als Oen van de Dag is Niek gekozen!

Want morgen is het zo ver. De dag die je wist dat zou komen is eindelijk hier. Het 40ste IJW-Kamp wordt afgesloten met een mooie Bonte Avond waarbij we ook 2 jubilea vieren en waarop Amy voor de laatste keer als kampstaf meedanst met de lambada. Het verslag hiervan komt wellicht morgenavond nog! Tot dan!

5 REACTIES

 1. Goedemorgen allemaal,
  Wat is jullie blog een goed begin van onze dag!
  Thea Tuitema heeft gelijk, er kan er maar 1 zo leuk schrijven.
  Is Joost weer op berenjacht geweest gisteren?

 2. goedemorgen,
  wat is het toch leuk om elke morgen een bericht te zien van
  jullie. we genieten ervan!!!
  wat een jeugdsentiment komt er naar boven.
  alle liedjes borrelen vanzelf weer op.
  we kunnen nog alles meezingen ( dan voel je je lullig, hij is de oen van de dag, we hebben smakelijk gegeten, enz enz)
  nog veel plezier deze laatste dag!!!
  En we zien jullie morgen!!
  groetjes Dennis en Edith

 3. Wij vonden het ook erg leuk om de blogs te lezen! Leuk om zo mee te beleven wat de kids deze week allemaal meemaken! Geniet met elkaar van jullie laatste kampdag!!

 4. geniet met elkaar van de bonte avond! Wat een een geweldige verhalen waren dit de afgelopen week! Hartelijk dank voor het meegenieten en we hebben heel veel zin om Joas morgen weer te zien!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here