IJW, Fees(t) je mee?

1
757

Het is vrijdagavond. Wat? Vrijdagavond? Nu al? Ja echt, de week is zo snel voorbij gegaan en nu zijn we al bijna in het inpakken.
Dank voor alle reacties gisteren, en wat een goed idee om als titel ‘IJW, Feest je mee te kiezen.’ Ik heb het zonder bronvermelding overgenomen. Voor klachten kunt u contact opnemen met onze voorzitter.
Maar vanmorgen moesten we allemaal even goed wakker worden, dus we hebben de spieren flink losgemaakt tijdens de ochtendgymnastiek. En warempel! Iedereen die deed toen mee, hupsa-hupsa-hupsakee! En we hebben gezongen voor onze Tijmen, want hij is vandaag jarig! En omdat hij een nieuwe opleiding gaat doen, krijgt hij een notitieboek cadeau. En wij hebben weer geluk, want vanavond worden we getrakteerd op ijs! En Oreo!
Dus de laatste dag konden we fris beginnen. Ontbijtje er in en toen waren we klaar voor het eindspel. Tijmen en Roland hebben dit gemaakt en hoewel Roland de kampstaf enigszins bang had gemaakt met zo’n duidelijke uitleg van het programma, werd het een vrolijke en competitieve ochtend! Want op Mars zou water zijn gevonden, dus we speelden veel waterspellen. En daarna weer flink roetsjen van de baan.
Amy heeft zijn weg weer gevonden naar het kamphuis en dat is niet alleen reuzegezellig (driestemmig zingen blijft toch het leukst) maar de worstenbroodjes en tosti’s werden door alle kinderen zeer snel opgegeten. Ook Kitty kwam helpen en de kinderen waren gezellig mee, dus de vrijdagmiddag stond geheel in het teken van het opbouwen van de bonte avond. We hebben ons heel chic aangekleed en opgemaakt en natuurlijk zijn er veel stukjes voorbereid!
Er was heerlijke friet van de Chinese frituur uit Gemert en een voorafje van Jeroen en Amy. We zaten gezellig naast onze vrienden en vriendinnen aan mooi gedekte tafels en na het ijsje konden we de laatste dingen doen voor de Bonte Avond.
En wat werd er gezongen, gedanst en voor het eerst in jaren kregen we twee toneelstukjes te zien! Een quiz en een echte turnshow op het veld maakten de avond af.
Natuurlijk waren er ook officiële momenten deze avond. Lars werd Zonnetje van het Jaar, omdat hij alle jaren dat hij mee ging en leuk, gezellig en voorbeeldig kampkind was. Altijd enthousiast, en nooit te beroerd om ook op de laatste dagen mee te doen met alle klussen.
Corveeploeg van de Week zijn de Schorpioenen onder leiding van Annebel! Gestreden als leeuwen, en gewonnen met pluim! Daarnaast werden de prijsjes uitgereikt voor de mooiste bedden en lazen we het kampgedicht voor waarin alle kampkinderen een persoonlijke boodschap meekregen.
En de schrijver van deze stukjes vierde zijn tweede lustrum, dus de ervaren kampgangers weten dan dat ik een scheidsrechtersfluitje heb gekregen! Supertrots op, en van geen jaar spijt gehad.
Na de Bonte Avond heeft de kampleiding alle spullen ingepakt, zodat we morgen op tijd kunnen vertrekken. En daar schrijven we graag morgen nog wat over. Maar dit kan ook overmorgen zijn, omdat slaap ook bittere noodzaak is.
Nu jagen we even alle feestende kinderen hun bed in! Tot morgen!

1 REACTIE

  1. Het was erg gezellig om eventjes deel te nemen aan het kamp gebeuren. Alsof ik niet weg ben geweest. En een paar extra handjes kan nooit kwaad. En als “buitenstaander ” kan ik u mededelen dat buitenaards leuk was.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here